Enkhuizen | straatinfo

overige politie meldingen

Pakketje met onbekende stof bij post

overige

Vanmorgen rond 9.00 uur is bij een bedrijf aan het Westeinde een pakketje bezorgd met daarin een onbekende stof. Medewerkers maakten dit open en alarmeerden de politie toen zij de onbekende stof ontdekten. De politie heeft het terrein afgezet.
In totaal vijf personen zijn in direct of indirect contact geweest met het materiaal. Uit voorzorg heeft de brandweer deze mensen in een speciaal daarvoor uitgeruste unit ontsmet. In het kantoorpand van het bedrijf waren nog 18 mensen aanwezig die later ook uit het pand mochten en uit voorzorg zijn ontsmet. Het pakketje met de onbekende inhoud is voor onderzoek naar het RIVM gestuurd. Op dit moment wordt onderzocht om welke stof het gaat, de uitslag van het onderzoek wordt vandaag aan het einde van de dag verwacht. Tot die tijd is het kantoorpand aan het Westeinde niet toegankelijk voor medewerkers of publiek. Andere medewerkers die buiten dit kantoorpand of in andere bedrijfspanden aan het werk waren, konden gewoon doorgaan met hun werkzaamheden. Voor hun was er geen gezondheidsrisico, dat geldt ook voor omwonenden. De politie is direct een onderzoek gestart naar de afzender van dit pakket.

Soortgelijke berichten

Onderzoek naar 'gele stof'
Strijensas

Gevonden 'gele stof' niet gevaarlijk
Strijensas

Kinderen in aanraking met gevaarlijke stof
Sappemeer

Bezorgde poederbrief bij incassobureau bevatte ongevaarlijke stof
Dordrecht

Beroving van hennep
Nijmegen

Verdacht pakketje bezorgd bij Jumbo
Zwolle

Mannen gooien drugs en telefoons over gevangenismuur
Roermond

Politiebureau ontruimd vanwege verdacht pakketje
Breda

Man aangehouden voor verdacht pakket plaatsen in Breda
Breda

Verdacht pakketje blijkt loos alarm
Utrecht

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio